Voetbalschool

Wat houdt de voetbalschool in?

De voetbalschool van Skills Zwolle zijn 10 trainingen van 75 minuten waarbij het individu centraal staat. Veel individuele aandacht van ervaren en gediplomeerde trainers, veel balcontacten en iedere speler traint op zijn of haar niveau. Daarbij krijgen de spelers een uniek tenue van Voetbalschool Skills Zwolle (shirt, short en sokken).

Bij de trainingen van de voetbalvereniging staat het team centraal, bij ons niet. Bij Voetbalschool Skills Zwolle staat de individuele ontwikkeling van de speler centraal. Door de groepen klein te houden en alle oefeningen met bal te doen is er een snel resultaat zichtbaar. Onze trainingen zijn gericht op het ontwikkelen van de basistechniek van jou als voetballer. Onderwerpen waar wij ons op richten zijn kappen en draaien, snel voetenwerk, balbehandeling, passen en trappen en aan- en meenemen.

Voor wie is de voetbalschool bedoeld?

Voor alle jongens en meisjes tussen de 6 en 14 jaar die graag extra trainingsuren willen volgen.

Indeling van de groepen

De groepen van onze voetbalschool worden ingedeeld op leeftijd en niveau.  Iedere speler leert het snelst als hij of zij voetbalt met kinderen van zijn of haar eigen niveau. Deze groepen staan overigens niet vast, de ene speler ontwikkelt zich sneller dan een andere speler. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk dat een speler doorstroomt naar een ‘hogere’ groep op het moment dat hij/zij zich dusdanig ontwikkelt. Doordat onze groepen niet vast staan kan iedere speler zich op zijn eigen manier en snelheid ontwikkelen.

Opbouw van de trainingen

Warming-up

Iedere training wordt opgebouwd in verschillende fases. Iedere training start met een warming-up door een loopladder met bal. Door middel van loop- en coördinatie oefeningen verbeteren wij het snel voetenwerk. Uiteraard is deze warming-up wel met een bal, we willen tenslotte voetballen.

Aanleren van de technische vaardigheid zonder weerstand

De eerste techniekvorm is altijd zonder weerstand. De technische vaardigheid wordt ‘droog’ aangeleerd. De spelers worden bekend gemaakt het gene wat wij ze willen aanleren. Ons doel is om zo snel mogelijk de spelers vertrouwt te maken de technische vaardigheid.

Verbeteren van de technische vaardigheid onder lichte weerstand

Nadat de technische vaardigheid is aangeleerd volgt er een uitbreiding van de oefening waar weerstand wordt toegevoegd. Deze weerstand bestaat uit passieve weerstand, zoals pionnen, beperkte ruimte of tijd, zodat de spelers de technische vaardigheid leren uitvoeren onder lichte druk.

Toepassen van de technische vaardigheid onder volledige weerstand

De laatste fase van de training is het toepassen van de technische vaardigheid onder volledige weerstand. Hierin worden de spelers uitgedaagd de aangeleerde technische vaardigheid te gebruiken terwijl er volledige weerstand is van een tegenstander. Wij brengen de spelers in wedstrijd gerelateerde situaties zodat zij gaan herkennen wanneer zij welke technische vaardigheid moeten toepassen.

Schrijf je nu in!

Wil je meer informatie over de voetbalschool? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier op de homepage.